Житель Кіровоградщини розвиває бізнес завдяки гранту “єРобота”

Бізнес під час війни! На Кіровоградщині житель Новомиргорода, що має інвалідність, за підтримки програми “єРобота” розвиває власну справу. Чоловік разом з родиною вирощує хвойні дерева. Отримав грант у 150 тисяч гривень та облаштував на ці гроші спеціальні теплиці. Має амбітні плани та радить підприємцям-початківцям не боятись грантів.

Ми займаємось вирощуванням дерев. У  цій теплиці в нас знаходиться близько 15 тисяч 200 дерев, які ми будемо надалі висаджувати, у нас є свої ділянки на виріст, або на продаж в касетах.

Житель Новомиргорода Іван має інвалідність через виробничу травму. Показує нам свій бізнес, який розвиває завдяки гранту “єРобота”. Такі розсадники вперше побачив, коли був за кордоном у польського підприємця.

Іван Зеленянко, житель Новомиргорода:

Він розказував, як ростити, як формувати, як лікувати, як взагалі ці всі процеси проходять. Коли я повернувся в Україну, я вирішив попробувати, тому що хвоя це гарно, це дуже корисно для вашого здоров’я і завжди радує око.

Туї, ялинки, ялівці. В розсаднику Івана яких тільки хвойних немає. Родина допомагає вирощувати та формувати крони.

Іван Зеленянко, житель Новомиргорода:

Для того, щоб займатись живцюванням хвойних дерев, потрібно правильно, по-перше, приготовити хвойний матеріал, який буде надалі використовуватись для живцювання, для витягування коренів. Вмокаєте, садите, поливаєте і в результаті виходять у вас корні, якщо все добре.

Ці три теплиці Іван облаштував завдяки підтримці державної програми “єРобота”. Подався на грант та отримав сто п’ятдесят тисяч гривень на розвиток власної справи. На ці кошти закупив сировину та мототехніку.

Іван Зеленянко, житель Новомиргорода:

Ми маємо вже ФОП, у нас є всі офіційні документи, ми сплачуємо податки, ми беремо людину на роботу. У нас є ще пару проєктів, які ми хочемо реалізувати, це будуть додаткові робочі місця.

Садовий центр та ландшафтний дизайн – такі плани на розвиток у Івана.

Іван Зеленянко, житель Новомиргорода:

На даний час держава надає такі гранти, я особисто раджу людям, в яких є гарні ідеї, хай не бояться, хай пробують, у нас все вдасться, тому все залежить тільки від вас, на скільки ви любите свою справу і на скільки успішна ваша ідея.

Іван власним прикладом хоче показати, що реалізуватись та гідно заробляти можна на Батьківщині.

Previous post Китай збудував макет ключового району у столиці Тайваню — супутникові фото
Next post ???? СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлен…