Школи Канади подали до суду на Facebook та TikTok через вплив на дітей – вимагають $4,5 млрд | новини України

У позовах зазначається, що ці компанії спеціально направляють дітей на використання своїх платформ.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

У Канаді школи подали до суду на Facebook та TikTok через вплив на дітей.  Вимагають $4,5 млрд
Фото: Unsplash

Школи в деяких великих містах Канади подали позови проти Facebook та TikTok, звинувачуючи їх у заподіянні шкоди психічному здоров'ю та навчанню дітей. Про це повідомляє Bloomberg.

У позовах наголошується, що ці компанії спеціально направляють дітей на використання своїх платформ, що веде до компульсивної поведінки та перешкоджає навчанню. Заявляється також, що це робить дітей більш уразливими до сексуального насильства та експлуатації.

Канадські шкільні округи, зокрема Торонто, Оттави та Піл, вимагають від компаній здійснити відшкодування збитків на суму близько 4,5 мільярда канадських доларів. Подібні позови було подано сотнями шкільних округів у США.

Позови зазначають, що соціальні мережі навмисно використовують знання про вразливість дитячого мозку та маніпулюють ним, пропонуючи продукти, які спонукають до залежності. За даними шкільних порад, багато учнів страждають на недостатній сон, психологічні розлади та дисморфію тіла, що вимагає залучення додаткового персоналу та фінансових витрат.

У відповідь на позови представники компаній стверджують, що вони вживають заходів безпеки та обмеження, щоб контролювати використання їх платформ, особливо дітьми. Проте шкільні поради стверджують, що ці заходи є недостатніми, і вони продовжують спостерігати негативний вплив соціальних медіа на дітей.

На даний момент компанія Meta, що володіє Facebook, та інші компанії соціальних мереж не надали коментарів щодо цих азовів.

Читайте також

Previous post Обвал мосту у США: загинули іммігранти
Next post Профільник комітет завершив розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію