Британія готує рішення про визнання чвк “вагнер” терористичною організацією – ЗМІ – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Великобританія готується оголосити ЧВК «Вагнера» терористичною організацією. Про це повідомляє The Telegraph, пише УНН.

Цитата

«Міністерство внутрішніх справ розробляє плани офіційно оголосити російських найманців «групу вагнера» терористичною організацією», – йдеться у повідомленні.

Подробиці

Зазначається, що обговорення заборони знаходиться на ранній стадії і не настільки просунулося, як запланована заборона Корпусу вартових ісламської революції (КСІР).

Цей крок, про який The Telegraph повідомив минулого місяця, було відкладено після того, як Міністерство закордонних справ країни висловило стурбованість щодо наслідків.

«Остаточне рішення про заборону “вагнера” ​​ще не прийняте, але інсайдери Уайтхолла припускають, що зелене світло буде досягнуто набагато швидше, ніж у КВІР, враховуючи серйозність ситуації в Україні та єдність з цього питання в Уайтхоллі», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що заборона означатиме, що кримінальним злочином стане не лише приналежність до “вагнера” ​​чи відвідування його зборів, а й заохочення його підтримки чи публічне носіння його логотипу.

Це означало б поставити “вагнера” ​​на ту ж юридичну основу, що і сумнозвісні терористичні групи, такі як “Аль-Каїда”, винні в терактах 11 вересня, та джихадисти “ІГІЛ”.

“Такий крок може мати непрямі наслідки для здатності групи залучати гроші, якщо будь-які активи або потоки доходів проходитимуть через фінансові установи Великобританії”, – йдеться у повідомленні.

Доповнення

У Канаді хочуть визнати групу “вагнера” ​​терористичною організацією.

Previous post Російські лобісти переконували політиків із ЄС визнати анексію Криму та зняти санкції – розслідування
Next post Юлія Саніна розповіла про горе у родині та показалася з мамою у Барселоні: фото