Винищувачі НАТО перехопили російські літаки біля Естонії

“17 березня пара літаків НАТО вилетіла на перехоплення російського військового пасажирського літака Ту-134, відомого в НАТО під назвою Crusty, його супроводжували два винищувачі Су-27 Flanker і військово-транспортний літак Ан-12 Cub”, – йдеться у повідомленні.

Російські літаки були перехоплені у безпосередній близькості від естонського повітряного простору.

У повідомленні наголошується, що ВПС Великобританії та Німеччини проводять спільну повітряну поліцейську місію НАТО вперше для двох країн.

“Перехоплення є звичайною місією НАТО для Тайфун і є підтвердженням того, що Великобританія та Німеччина разом з іншими союзниками НАТО підтримують свого естонського союзника в цей напружений час”, – заявили у ВПС.

контекст:

17 лютого повідомлялося, що в 2022 році винищувачі НАТО здійснили 570 вильотів над Європою для перехоплення російських військових літаків, що наближаються до повітряного простору країн Альянсу, – це більше, ніж будь-коли раніше.

На початку лютого 2023 року за один тиждень було зафіксовано вісім інцидентів, коли до повітряного простору трьох країн Альянсу – Естонії, Латвії та Литви – наближалися російські бойові літаки Су-27 або Су-30, іноді – військові транспортники типу Іл-76. .

У середині лютого винищувачі Нідерландів перехопили три російські військові літаки в повітряному просторі Польщі, які летіли з Калінінграда (РФ).

Previous post Косово й Сербія досягли домовленості щодо втілення угоди про нормалізацію відносин – Боррель
Next post Через нестачу сировини ЄС бачить загрозу затримання виробництва боєприпасів для України – FT – новини на УНН