Посол України в Японії спростував слова Клопотенка про те, що японці вважають український борщ російським. Ресторатор відповів

Корсунський зробив репост статті, опублікованої на сайті “Головком” під заголовком “Борщ – це російська страва”. Японці відмовили Клопотенка у відкритті українського закладу”, заявивши, що насправді все не так.

“Ні, це не відповідає дійсності. У Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ. У травні відкриваємо черговий, у Нагої. Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – Це українська страва, – написав Корсунський.

“Ми все робимо одну велику справу! Але ще багато роботи попереду, щоб таких прикрих ситуацій не було, бо пропаганда ворога підступна! Об'єднуємося і лупимо цю скелю, – зазначив він. – Рівень підтримки України в Японії неймовірний”.

Контекст

27 березня Клопотенко оприлюднив скріншот відповіді, яку отримав на свій намір відкрити в Японії український заклад. “У Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хороше враження про борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям”, – йшлося у листі.

“Живеш собі, працюєш, ведеш переговори про відкриття українського закладу в Японії. І раптом на тобі – японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага, “поширена думка, що борщ – це російська страва”. Зрозуміло, що люди обходитимуть це місце десятою дорогою, тому що японці, на щастя, історично є русофобами. І ось ми наче на одному боці барикад, а виходить якась нісенітниця”, – прокоментував ресторатор. Він зазначив, що подібні переконання японців про борщ є “відмінним прикладом глибини російської пропаганди”.

Борщ – традиційна страва української кухні. У березні 2021 року Україна подала офіційну заявку на включення борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Номінаційне досьє складається із понад 700 сторінок документальних доказів того, що борщ – страва української кухні. Ініціатором внесення борщу до списку ЮНЕСКО виступив Клопотенко.

1 липня 2022 року на п'ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує негайної охорони.

Український борщ потрапив до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією CNN, рейтинг було опубліковано 27 лютого 2021 року.

Previous post Вучич заявив, що на Сербію чекають важкі дні — опублікував фото-натяк із сином
Next post Військком Рівненського ТЦК Олександр Ярмошевич потрапив у скандал – подробиці, фото