Пугачова після майже тижневого мовчання висловилася про теракт у Crocus City Hall

“Скорбота повинна бути в душі, а не в Instagram, Амінь”, – написала вона.

Пугачова відреагувала на закиди хейтерів під її попереднім постом, присвяченому пам'яті померлого актора Алексанра Ширвіндта. Співачку почали докоряти тому, що вона не відреагувала на теракт.

Чоловік Пугачової, російський шоумен Максим Галкін, який також проживає в Ізраїлі, опублікував у Instagram пост у день трагедії. Він висловив співчуття сім'ям загиблих. При цьому росіяни також написали йому образи та негативні коментарі.

Контекст

22 березня у Crocus City Hall у Красногорську Московської області перед концертом гурту “Пікнік” сталася стрілянина. За інформацією пропагандистських ЗМІ, у партер концертної зали увірвалися люди у камуфляжі та відкрили стрілянину з автоматичної зброї. У будівлі почалася пожежа (ймовірно, її влаштували нападники). Вогонь вдалося загасити лише увечері 23 березня. За останніми офіційними даними, через стрілянину та пожежу загинули 143 особи.

Відповідальність за теракт взяла на себе терористична угруповання ІДІЛ, вона опублікувала фотографії нападників та відео, зроблене ними під час нападу, на якому видно, як вони стріляють у людей, а декому перерізають горло. У США заявили, що вважають саме ІДІЛ організатором теракту у Підмосков'ї і не вбачають жодних ознак причетності до цього України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України 22 березня, одразу після стрілянини у Crocus City Hall, заявили, що цей теракт є спецоперацією Кремля з метою звинуватити Україну та зірвати її міжнародну підтримку. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прогнозував, що РФ може використати теракт у Crocus City Hall, щоб “продовжувати виправдовувати масштабну мобілізацію, мілітаризацію та абсолютно зухвалі геноцидні ракетні обстріли цивільного населення України”.

Previous post Вибори президента США — Байден випереджає Трампа у рейтингах
Next post На Черкащині розпочалася посівна кампанія