У Києві 750 будинків, у яких світло не можна відключити централізовано – гендиректор Yasno

“Якщо подивитися на пости у Facebook, то складається враження, ніби на один будинок без світла – 10 зі світлом. Ми знаємо, що для рівномірних відключень усі житлові будинки поділені на групи. […] є будинки поза групами, підключеними до ліній критичної інфраструктури. ОСР (оператор системи розподілу. – “ГОРДОН”) не може їх відключати централізовано”, – написав він.

За даними гендиректора Yasno, раніше у столиці таких будинків було близько 1500, зараз їх 750.

“Частина з них – 400 – повинні відключатися ЖЕКами, ОСББ та керуючими компаніями, щоб дати можливість енергосистемі бути ще більш стабільною. Ще трохи будинків відключити не можна через технічні особливості. Але їхня частка зовсім незначна – менше 3%. Фактично майже всі будинки у Києві відключаються за графіком. А ось графіки можуть бути різними біля сусідніх будинків”, – пояснив Коваленко.

Коваленко зазначив, що на 1 лютого обмеження в електромережі становитимуть:

для Києва – 1050 МВт вдень та 683 МВт вночі;
для Дніпропетровської області – 1272 МВт вдень та 1245 МВт вночі.



Для порівняння. На 31 січня Коваленко анонсував обмеження у Києві на рівні 1012 МВт вдень та 709 МВт вночі.

контекст:

Росія завдала вже 13 масованих ракетних атак по інфраструктурі України з початку осені 2022 року, ще 15 атак було виконано із застосуванням дронів-камікадзе, зазначали в “Укренерго”.

За даними уряду України, фактично 50% енергосистеми було пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнавав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Захід сумнівається, що РФ досягне успіху при настанні навесні. Причина – мобілізовані – новини України, Політика
Next post У Пакистані внаслідок аварії на човні потонули 49 хлопчиків – новини на УНН