Рахункова палата знайшла порушень на 90 млрд грн у діяльності Фонду держмайна України – Новини України, Економіка

Неефективність системи управління та контролю за використанням майном підприємств, якими управляє Фонд держмайна (ФДМ) та його регіональні відділення, призвела до низки недоліків та порушень на загальну суму понад 90 млрд грн. Також є ризики втрати майна орієнтовною вартістю понад 56 млрд. грн., повідомляє прес-служба палати з посиланням на свій звіт про результати аудиту ефективності управління держмайном ФДМ за 2020-2021 роки.

Зокрема, аудитори лічильної палати виявили порушення при адмініструванні доходної частини бюджету – недоплату за результатами фінансово-господарської діяльності більш як на 42 млн. гривень.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Також вони встановили, що майже 11 млн грн ФДМ та його регіональні відділення використали непродуктивно. Неефективно керували коштами та майном більш ніж на 33 млн. гривень.

Виявлено безпідставно нараховану та виплачену зарплату керівнику одного з державних підприємств та трьом заступникам керівника регіонального відділення на понад 2 млн гривень.

З грудня 2019 року по грудень 2021 року Фонд прийняв у свою сферу управління понад 571 держпідприємство. На кінець 2021 року ФДМ керував 636 держпідприємствами, установами та організаціями, з яких лише 28% були працюючими. Аудит встановив, що цілісні майнові комплекси держпідприємств Фонд та його регіональні відділення брали до управління без проведення інвентаризації.

2020 року лише 46 держпідприємств відрахували частину чистого прибутку до держбюджету з 86, які планували це зробити, у 2021 році – 33 держпідприємства. Держбюджет недоотримав понад 42 млн. грн. відрахувань частини чистого прибутку.

Також у звіті наведено й інші порушення.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Роман Бриль

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Євробачення 2023”. Відбулося жеребкування конкурсантів та вручення ключів меру Ліверпуля. Відео
Next post це підтвердили Дуда і Левітс — Політика — tsn.ua