Кучеренко звинуватив НКРЕКУ у упередженості та заангажованості

“Наскільки комісія зробила все, що могла, щоб підготуватися до цих падінь електропостачання? Що зробило Міністерство, щоб забезпечити цю справедливість розподілу електроенергії? Покажіть бодай один документ, який визначає, що таке справедливість”, – зазначив політик.

Він наголосив, що наказ Міністерства енергетики, що стосується складання графіків відключень, підписаний задовго до повномасштабного вторгнення, і досі не переглянутий.

“Як сформулювати цю справедливість, щоб регулятор мав повноваження регулювати це. Ми ухиляємось від основної теми. Нам потрібно з’ясувати, які системні проблеми є в сегменті цієї єдиної енергосистеми та спробувати якось урегулювати це”, – заявив Кучеренко.

контекст:

Росія восени та взимку здійснила 13 хвиль масованих ракетних та 15 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

НКРЕКУ оштрафувала вже 10 обленерго країни за “недотримання графіків відключень в умовах дефіциту електроенергії”. Серед них:

  1. “ДТЕК Київські електромережі”;
  2. “Одеські електромережі”;
  3. “Тернопольоблэнерго”;
  4. “Вінницяобленерго”;
  5. “Волиньобленерго”;
  6. “Чернівціобленерго”;
  7. “Львовоблэнерго”;
  8. “Закарпаттяобленерго”;
  9. “ДТЕК Київські регіональні електромережі”;
  10. “Полтаваоблэнерго”.

Previous post очільниця Єврокомісії розповіла, як вона була змушена пройти до укриття через тривогу — Київ — tsn.ua
Next post МОЗ за підтримки Favbet розпочало перше в країні дослідження з ігрової залежності Реклама