НБУ анулював ліцензії СК “Провідна” та “Інгосстрах” – Страхування

Національний банк анулював ліцензії страхової компанії “Провідна”, яка займала у 2022 році 2,7% ринку України зі страхових премій, а також пов’язана з Ігорем Коломойським СК “Інгосстрах”. Про це повідомила прес-служба НБУ.

СК “Провідна” покарали за невиконання вимог НБУ щодо усунення порушень ліцензійних умов.

У лютому Нацбанк повідомив, що страхова компанія вчасно не надала документи для оцінки фінансового та майнового стану прямих та кінцевих власників.

Компанії дали час до 7 березня, щоби виправити ситуацію. Вона цього не зробила.

Невиконання рішення Національного банку України про усунення виявлених порушень ліцензійних умов є підставою для анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Згідно з останньою поданою ПрАТ “СК “Провідна” звітністю станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії склав 891,23 млн грн, вартість активів – 971,69 млн грн, страхові резерви – 462,14 млн грн. страховими преміями становила 2,7%.

До 2014 року СК “Провідна” належала Росдержстраху. Через вторгнення Росії в Україну компанія вирішила продати українську “дочку”, зараз 99,9% акцій компанії належать IIC Ukraine BV із Нідерландів.

Ліцензії Інгостраху анулювали через невідповідність структури власності вимогам законодавства.

Ця компанія відома тісними зв’язками із ПриватБанком часів Ігоря Коломойського. Перед націоналізацією банку вона була одним із лідерів ринку як за обсягами страхових премій, так і з виплат.

Тоді Інгосстрах страхував усі фінансові ризики позичальників за кредитними картками ПриватБанку, інших страхувальників у банк не підпускали.

Формально Інгосстрах не був пов’язаний із ПриватБанком і не входив до його банківської групи. Але один із колишніх топ-менеджерів Інгосстраху Олена Бичихіна зараз фігурує у кримінальному провадженні НАБУ про виведення грошей із ПриватБанку.

Згідно з останньою поданою ПрАТ “СК “Інгосстрах” звітністю станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії склав 136,5 млн грн, вартість активів – 1,07 млрд грн, страхові резерви – 4,7 млн ​​грн. страховими преміями становила 0,4%.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Роналду оновив світовий рекорд з голів за збірну і став світовим рекордсменом за кількістю матчів
Next post США посилили санкції проти Білорусі. В списку – літак із авіапарку Лукашенка