Радянські трансформатори: в “Укренерго” розповіли, де шукають дефіцитне обладнання – новини на УНН

КИЇВ. 13 січня. УНН. Трансформатори, які умовно назвали “радянськими”, насправді використовуються у країнах колишнього СРСР і не обов’язково є зразками виробництва тих часів. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів голова Національної енергетичної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Цитата

“Для ліквідації наслідків 11 ракетних та 14 атак дронів на наші об’єкти потрібно високовольтне обладнання класом напруги від 750 кВт до 220 кВт, у тому числі й трансформатори. Обладнання з такими ж показниками використовують і в інших країнах, які раніше належали до Радянського Союзу. Але це зовсім не означає, що воно „радянського зразка“. Це сучасне обладнання конкретного класу напруги, який до речі використовують у багатьох країнах Азії”, — розповів Кудрицький.

Подробиці

Він пояснив, що обладнання, яке використовують у Європі, має інші, нижчі класи напруги, адже європейські країни не мають необхідності передавати значні обсяги електроенергії на такі великі відстані, як в Україні. Відповідно, європейським країнам не потрібні мережі із надвисоким класом напруги.

“Це ускладнює нашу роботу з пошуку нового обладнання для заміни пошкодженого ворогом, але ми постійно ведемо переговори з міжнародними партнерами з Європи, США та навіть Азії щодо постачання необхідного обладнання”, – додав він.

Нагадаємо

В інтерв’ю Financial Times Кудрицький розповів про дефіцит потужних трансформаторів радянського зразка. Повідомлялося, що більшість української енергосистеми використовує старе радянське обладнання, кожен трансформатор важить до 200 тонн. Деякі країни вже передали Україні необхідне обладнання, проте безперервні удари Росії продовжують виводити його з ладу.

Previous post СБУ підозрює Ельвіру Набіулліну в “організації рублевої зони”
Next post Держава перевірить, як УПЦ МП використовує майно нижньої лаври у Києві – Ткаченко – новини України, Суспільство