Естонія перенаправлятиме частину українських біженців у Фінляндію

Естонія перенаправлятиме частину українських біженців у Фінляндію

Фото: DW

Естонія вичерпала можливості приймати українських біженців

Допомога Фінляндії потрібна, щоб через падіння якості підтримки не постраждали ні біженці, ні жителі Естонії.


 

Глава естонського МВС Лаурі Ляенеметс заявив, що Естонія вичерпала можливості приймати українських біженців і попросила допомоги у Фінляндії у їхньому прийомі і розміщенні. Про це повідомляє Інтерфакс.


 


“Досі ми надавали всім українським воєнним біженцям необхідну підтримку і послуги, але із прибуттям нових людей ми попросили підтримки у наших північних сусідів. Досягнуто домовленості про переміщення частини біженців у Фінляндії, і найближчим часом вона очікує з нашого боку до 100 осіб на тиждень, які відразу після прибуття зможуть клопотати про тимчасовий захист”, – уточнив міністр.


 


За його словами, це можливість і перспектива для українців, але не тиск на них і, тим більше, не вимога. Ті, хто має бажання залишитися в Естонії, бо там у них родичі, зможуть залишитися.


 


Лаурі Ляенеметс зазначив, що допомога Фінляндії потрібна, щоб через падіння якості підтримки не постраждали ні біженці, ні жителі Естонії.


 


Повідомляється, що кількість біженців, що прибувають, поступово знижується і в останній місяць переважно лишається на рівні менш як 100 осіб на день.


 


Загалом близько 66 тисяч біженців з України повідомили про намір залишитися в Естонії, подано більш як 42 тисячі прохань про отримання тимчасового захисту.


 


 


 

Previous post У Китаї виявили новий вид креветки віком 518 мільйонів років
Next post Литва нагородила Зеленського Премією свободи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *