Новий російський наступ – до якого «не готові»: яка зброя потрібна

  • Масштабний наступ РФ у 2024, а Україна не готова

Володимир Зеленський заявив, що на травень-червень очікується великий наступ Росії, а українські військові наразі «не готові захищатися». Потрібна зброя, «потрібна допомога зараз», сказав президент України.

Західні ЗМІ теж пишуть, що Росія ніби готує «масштабний наступ» на літо цього року. Чи готова Україна його відбити? Розпитаємо у представника Офісу президента Михайла Подоляка. Також він відповість чому звільнили секретаря РНБО Олексія Данілова, відповість Путіну чи справді літаки F-16 не змінять хід війни, чи не перебільшені амбіції Росії захопити Харків, і чому канцлер Німеччини не хоче давати Україні ракети Taurus?

  • Як Чехія збирає снаряди для України?

Чехія назбирає Україні не 800 тисяч, а півтора мільйона снарядів за ініціативою президента Петра Павла. Звідки беруть снаряди і чому це таємниця? Як ці нові снаряди вплинуть можливості ЗСУ? Хоча безпілотники вважаються новим важливим компонентом війни, однак чому артилерію і далі занивають «богом війни»?

  • Телеграм закриють?

Очільник ГУР Кирило Буданов назвав соцмережу Телеграм загрозою національній безпеці України. Мовляв, там можна писати все, що заманеться, в тому числі й поширюючи російські наративи. Але чи є Телеграм російською соцмережею? Як так сталося, що ця платформа вийшла на лідерські позиції в інформаційному полі України?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

Previous post В апеляційному суді розпочався розгляд справи про поновлення громадянина РФ Богдана Львова у Верховному Суді
Next post Звільнення польського генерала, який навчав українських військових