Ворожа пропаганда: кого росіяни звинувачують в теракті у “Крокус Сіті Хол”

У всьому винна Україна. На росії вже майже тиждень шукають крайніх в історії про теракт у концертному комплексі “Крокус Сіті Хол” у підмосков’ї. Попри те, що відповідальність на себе взяла “ІДІЛ”, що підтверджено розвідками кількох країн, у москві відмовляються приймати цю версію і продовжують стверджувати, що саме українські спецслужби займалися підготовкою терористів. І робили це на Близькому Сході. Як цю подію висвітлюють кремлівські пропагандисти, які фейки вкотре поширюють, – чув і бачив Даніїл Снісар.

Кривавий теракт, винних у якому кремль знайшов за лічені години.

Організатори цієї історії – вони, звичайно ж, у Києві.

Чергова байка про українських неонацистів, які натренували ісламістів для атаки на цивільних росіян.

Звичайно ж, Київський режим, який керується ззовні – США, Великою Британією та іншими країнами.

Все, в принципі, в їхній пропаганді було спрямовано на те, щоб звинуватити в цьому Україну. Як москва намагається зробити відповідальною у злочині, котрий, ймовірно, сама й організувала – саме Україну? З’ясуємо далі. Минув майже тиждень від дня атаки на “Крокус Сіті Хол” у москві. Запитань і далі більше, ніж відповідей. Хоча, ні. На одне у росії знайшли пояснення – хай там як, але без України не минулося.

Київський режим справді був готовий зустрічати терористів зі свого боку.

Олександр Бастрикін, директор ФСБ:

Нам про це відомо. Те, що виїжджали до місць знаходження терористів, працювали з ними, вели їхню підготовку. Приклад тому, до речі, велика кількість громадян різних національностей, які воюють на боці київського режиму.

Тобто на фронті українські землі зараз захищають саме ісламісти. Тож, український слід – “беззаперечний”, за логікою кремля. Цю методичку, авжеж, розіслали й путінським пропагандистам. У редакції соловйова, наприклад, відразу знайшли пояснення: мовляв, київський режим влаштував теракт, щоби відвернути увагу від подій на передовій.

Вся ця історія з терактом у “Крокус Сіті Холлі” – стала можливою, тому що необхідно було перебити успіх російської федерації на фронті.

Петро Олещук, політолог:

Я думаю, що є декілька задач. Найбільш очевидно – це знову ж таки, посилення ненависті до ворога під час війни, це абсолютно очевидна річ, яку реалізує пропаганда під час війни, і це повинно призвести, мабуть, до мобілізації громадян довкола підтримки влади, до більш активного бажання брати участь у війні тощо.

Загалом, тему теракту та буцімто причетності до нього України – російські пропагандисти висвітлювали з різних ракурсів. Так, у день жалоби на “Геббельс-ТБ” вирішили приправити тему вбивства десятків людей ноткою гумору.

Є ще один мемас дуже показовий. Достойно треба стебати це все! На малюнку все зрозуміло! Спочатку вони підставляють так, що це був ІГІЛ, потім – Український слід. І далі не нам вам розповідати, куди слідує з України.

До речі, ви помилилися, якщо вважали, ніби Україна буде єдиною, кого росія звинуватить у цьому теракті.

Фактично, це така сама система, під кураторством США та Мі-6, як “Ігіли”, “Нігіл” і весь ось цей тероризм.

Це не Україна – це вони. Це їхні спецслужби працюють через різні джерела.

Вони – це Сполучені Штати. Саме США заснували “ІДІЛ”, і саме Америка, за допомогою українців,  реалізувала свій злочинний задум – розстріляти людей у концерт-холі. Зараз саме ця версія є передовою у ворожій пропаганді.

Вони в рамках цієї гібридної концепції вирішили використати і тероризм.

Петро Олещук, політолог:

Відправляючи якесь суспільне невдоволення ззовні на якусь Україну – вони вирішують задачу внутрішньодержавних, внутрішньоросійських суперечностей.

Аліна Бондарчук, керівник департаменту збору інформації Центру протидії дезінформації РНБО:

Чому американці – не зрозуміло на цей час. Тому що американці попереджували росіян про те, що у них буде теракт. Яким чином вони тепер їх звинувачують – для мене особисто це загадка.

Загадка з елементами параної. На росТБ приділили не одну годину, щоби розшифрувати послання з Білого Дому. У них ішлося про відсутність доказів причетності України до подій у рф. Так, на “Першому каналі” Артем Шейнін узявся аналізувати міміку речниці Білого Дому, Карін Жан-П’єр, яка оприлюднила позицію Вашингтона.

У мене відчуття, що вона насамперед переконує саму себе. Уся її міміка свідчить про те, що їй саму себе треба переконати і не допустити в голові жодних інших думок.

Фантастичний причинно-наслідковий перебіг подій у “Крокусі” озвучила й скабєєва. Головна пропагандистка росії спромоглася знайти зв’язок між діями терористів і заявою кількамісячної давнини екскомандувача Об’єднаних Штабів США.

Один із терористів орудував ножем, ніби виконуючи наказ екскомандувача Об'єднаних Штабів США, чотиризіркового невідомого генерала Міллі, який 5 грудня заявив, що українці мають почати працювати в російському тилу, щоб кожен росіянин не спав спокійно, знаючи, що йому переріжуть горло.

Аліна Бондарчук, керівник департаменту збору інформації Центру протидії дезінформації РНБО:

Я думаю, що вони будуть старатися замилити, заблюрити є таке поняття, в них залишилися методи працювати ось таким брудним чином чорним. А світ трішечки пішов вперед і, відповідно, росія трішечки диджиталізувалася, і вони, росіяни, самі бачать, що в цій історії щось не так.

Як озброєні люди потрапили у концертну залу? Чому силовики почали зачищати приміщення аж за півтори години після початку атаки? Звідки взялася пожежа на даху? І як найпопулярніший на болотах представник кремля “ротом”, співак Шаман, після трагедії устиг за ніч придумати цілу пісню-реквієм і зняти на неї кліп. Загадки, відповіді на які у росії шукати, авжеж, ніхто не буде.

Previous post Зеленський та голова Нацзборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері
Next post Ми вдвічі ближче до розблокування кордону: Сольський розповів про переговори з польскими аграріями (відео)