ОК “Південь” про Чонгара: Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога – новини України, Політика

Представник оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк на питання, як вплине пошкодження мостів у районі Чонгара на перебіг бойових дій на півдні України, відповіла, що логістику окупантів “підірвано”. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

“Ще за часів, коли формувалося звільнення правого берега, ми говорили, що ми пам’ятаємо про те, що працюємо на звільнення України. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога, руйнуємо те, що потім не дозволить у такому стані ворогові бути проти нас”. “, – зазначила Гуменюк.

“Тобто зараз логістика буде підірвана, можливості поповнювати її будуть мінімізовані. І це впливає не лише на моральний стан ворога, а й на фізичний, матеріальний”, – додала вона.

Колишній начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, який добре знає Крим, бо проживав там у минулому, сказав у марафоні, що зараз росіяни будуть змушені переміщати свої військові вантажі через Вірменськ, а це збільшує логістичний шлях щонайменше на 100 км.

“Жителі півдня Херсонської області добре знають, які погані дороги на півдні області. Це означає, що військові вантажівки ворога будуть змушені рухатися з невеликою швидкістю і витрачатимуть більше часу для поставки всього того, що необхідно для потреб окупаційного контингенту, що діє на півдні Запорізької області”, – сказав він.

За словами Селезньова, “бавовна”, яка раніше сталася в районі станції “Партизани” і зруйнувала залізничні колії, ще більше ускладнить логістику ворога.

  • Вранці 22 червня 2023 року пропагандистські російські ЗМІ повідомили про нібито удари ракетами Storm Shadow мостом, що з’єднує материкову частину України та Крим. Згодом з’явилася інформація про те, що удари припали по двох місцях: мостом через Чонгарську протоку, де розташовано автомобільний пункт пропуску, а також переправу через озеро Сиваш на захід.

Херсонський гауляйтер росіян загрожує ударом по Молдові за Чонгар. Кишинів відреагував

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ​Директор департаменту муніципальної безпеки КМДА отримав ще одну підозру
Next post Обмін доларів в ПриватБанку — банк виконуватиме вимогу НБУ щодо обміну зношених купюр