Британська розвідка показала наслідки ударів Севастополем – фото | новини України

Через ракетні удари по Криму РФ перемістила частину кораблів у порти далі на схід, зазначили у розвідці.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Британська розвідка показала наслідки ударів Севастополем – фото
Крим (Ілюстративне фото: EPA)

Британська розвідка проаналізувала фото наслідків ударів по тимчасово окупованому Севастополю 24 березня і дійшла висновку, що пошкодження отримали два десантні та один розвідувальний корабель Чорноморського флоту РФ. Про це повідомляється у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

У звіті стверджується, що 24 березня Повітряні сили Збройних Сил України завдали ракетних ударів по Криму. Однією з цілей був пункт зв'язку Чорноморського флоту РФ, розташований у тимчасово окупованому Севастополі.

Аналіз супутникових знімків показав, що одна будівля була структурно пошкоджена, включаючи частковий обвал даху. Ще дві будівлі зазнали менших пошкоджень.

Британська розвідка показала наслідки ударів Севастополем – фото
Розвідка Міноборони Великобританії

Також у розвідці стверджують, що в результаті ударів було пошкоджено два десантні кораблі, танки і один розвідувальний корабель. У зв'язку з цим кораблі, які зазвичай перебували в Севастополі, окупанти перемістили в інші порти далі на схід.

Британська розвідка показала наслідки ударів Севастополем – фото
Розвідка Міноборони Великобританії

“Незважаючи на спроби Росії обмежити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіхи у скороченні здатності ЧФ РФ діяти в регіоні”, – йдеться у звіті.

  • 24 березня 2024 року Генштаб ЗСУ повідомив, що внаслідок нічної ракетної атаки за тимчасово окупованим Севастополем було завдано значної шкоди Чорноморському флоту РФ.
  • За даними військових, Сили оборони вразили десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, центр зв'язку, а також кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.
  • 26 березня стало відомо, що ЗСУ також вразили розвідувальний корабель росіян “Іван Хурс” та десантний корабель “Костянтин Ольшанський”.

Читайте також: Чорноморський флот Росії знищено або виведено з ладу на третину за два роки – ВМС

Previous post Ворог вдарив по Канівській та Дністровській ГЕС. РФ хоче нової екокатастрофи
Next post Українців женуть на війну проти Росії, заявив Сергій Юран — реакція мережі