ЗСУ забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та у достатній кількості: Залужний підтримав міністра Резнікова – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості, а будь-яка інформація про можливі прояви корупції має ретельно перевірятись, отримувати правову оцінку та відповідне реагування. З такою заявою виступив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. УНН.

Цитата

“З початком повномасштабного вторгнення потреби війська стрімко зросли. Разом ми гідно долаємо найважчі у нашій новітній історії випробування. Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та у достатній кількості.

У Міноборони та Збройних Силах України сповідається нульова толерантність до корупції. Тому будь-яка інформація про можливі її прояви має ретельно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування”, – наголосив він.

Головнокомандувач зазначив, що система військового управління має бути непохитною. Особливо за умов війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рєзніков підтримує велику відкритість в оборонних закупівлях

Міноборони, згідно із законом, є центральним органом виконавчої влади та військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили, Головне Управління Розвідки та Держспецтрансслужба. Міністр оборони здійснює військово-політичне та адміністративне керівництво Збройними Силами.

Залужний наголосив, що “перекладання відповідальності чи вини підлеглих на керівників не лише шкодить справі, а й суперечить управлінським принципам НАТО, на які ми прагнемо перейти. Це стосується і Міністерства оборони, і Збройних Сил”.

Раніше

23 січня відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де було присутнім керівництво Міноборони.

Приводом для виклику керівництва Міноборони на засідання комітету ВР стали повідомлення ЗМІ про нібито закупівлю продовольства для військових за цінами, які є значно вищими, ніж у закладах торгівлі.

Міністерство оборони восени розпочало аудит системи харчування в армії.

Олексій Резніков оприлюднив пропозицію щодо створення Тимчасової слідчої комісії для перевірки закупівель харчування для військових.

На харчування для військових у 2023 році направлено десятки мільярдів гривень, а добовий раціон кожного бійця становить 145,8 грн.

Previous post астрологиня склала гороскоп на рік для президента — Астрологія — tsn.ua
Next post У зв’язку з відключеннями Дніпропетровська область у складному становищі – гендиректор Yasno