У Британії хочуть оголосити ПВК Вагнера терористичною організацією – The Telegraph – новини України, Політика

Міністерство внутрішніх справ Великобританії працює над оголошенням приватної військової компанії Вагнера терористичною організацією. Про це повідомляє The Telegraph.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Якщо Британія визнає ПВК Вагнера терористичною організацією, це означатиме, що кримінальним злочином стане не лише причетність до ПВК чи відвідування її зборів, а й схвалення її діяльності чи публічне носіння логотипу.

У матеріалі наголошується, що такий крок може мати наслідки для можливостей ПВК залучати гроші, якщо будь-які активи чи потоки доходів проходитимуть через фінансові установи Великобританії.

У виданні наголосили, що обговорення заборони знаходиться на ранній стадії і поки що не так просунулося, як запланована заборона Корпусу вартових ісламської революції (КШІР).

The Telegraph повідомляв про такі плани Британії ще минулого місяця, але вони були відкладені після того, як Міністерство закордонних справ Британії висловило стурбованість щодо наслідків втручання.

Остаточного рішення про заборону ПВК Вагнера ще не ухвалено, але джерела журналістів стверджують, що зелене світло в цьому випадку буде набагато швидшим, ніж з КВІР, враховуючи серйозність ситуації в Україні та єдність з цього питання в британському уряді.

За даними журналістів, питання буде порушено в уряді вже в понеділок, 6 лютого. Очікується, що на публіці уряд збереже свою позицію, не підтверджуючи своїх планів на заборону, доки остаточне рішення не буде оголошено публічно.

  • 26 січня США визнали ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією.
  • 3 лютого Україна заочно повідомила про підозру ватажку ПВК Вагнера Євгену Пригожину. Офіс генпрокурора також обіцяє притягнути до відповідальності і пересічних “вагнерівців”, які навіть втекли за кордон.

Читайте також: Ув’язнений із ПВК Вагнера втік з фронту, щоб повернутися до в’язниці – NYT

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Кіт Герінгтон та Роуз Леслі чекають на другу дитину: фото
Next post Латвія збудувала вже 36 км паркану на кордоні з Білоруссю