У Дніпрі запрацював рекрутинговий центр

5-й рекрутинговий центр відкриває Міністерство оборони України. Вони вже представлені у Львові, Запоріжжі, Полтаві та Дніпрі. В останньому загалом буде працювати 8 центрів. Головне кредо рекрутерів – максимум інформації потенційному майбутньому військовому і мінімум примусу. У центрі працюють цивільні, завдання яких розповісти все про вакансії, документи та шляхи звернення.

Понад сто вакансій з-поміж 7 військових підрозділів.

Максим Блінов – працівник рекрутингового центру:

З нами співпрацює Національна гвардія, морська піхота, територіальна оборона, військова частина 3021 та військова частина 3024.

Про можливості у військовій сфері майбутнім захисникам розповідають у рекрутинговому центрі Дніпра. Про потреби армії Юрій читав багато в інтернеті, але перевірити інформацію і трохи детальніше дізнатися про вакансії – прийшов до рекрутерів особисто.

Юрій – житель Дніпра:

Ми всі розуміємо, що зараз відбувається в країні. Будь-який громадянин має бути в процесі. Сьогодні я цивільний, мені 49 років, але я розумію, що виклики продовжуються. Вивчаю ситуацію, хочу дізнатися більше.

Юрій переконаний, буде корисним знати, де і чим може знадобитися у війську.

Юрій – житель Дніпра:

По життю я працюю з молоддю, займаюся освітою, але маю досвід з логістики та діловодства. Зараз якраз обговорюємо питання, як і що може бути.

Вже після обраного підрозділу та професії здобувачі заповнюють анкету, а рекрутери відправляють її до ТЦК. Центр – це такий собі посередник між цивільними та військовими.

Олексій Бежевець – уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу:

Тут повістки не видають. Це середовище спеціально для рекрутингу. Тобто це добровільне залучення особи, яка себе шукає в армії на службу.

В Україні вже функціонує 5 рекрутингових центрів – у Львові, Запоріжжі, Полтаві та 2 у Дніпрі.

Олексій Бежевець – уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу:

До 500 осіб вже звернулися, з них понад 160 рухаються на різному етапі з оформлення. Показник, на мій погляд, чудовий. По Дніпру ми бачимо цікаву ситуацію. За тиждень роботи звернулося 52 людини.

І що примітно, додають у Міноборони, більшість – жінки. Але в армії всі рівні. Нині особливу потребу мають у медиках.

Олексій Бежевець – уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу:

Особа з медичною освітою, яка бажає знайти себе в армії, зараз створенні умови, щоб вона служила саме за своїм профілем. Лікар або навіть середній медичний персонал не повинен займатися чимось іншим в армії.

Перший рекрутинговий центр у Дніпрі працює вже тиждень. За цей час туди прийшло пів сотні дніпрян і частина з них вже за кілька кроків від служби.

Сергій Звірко – регіональний представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу у Дніпропетровській області:

Люди повинні звикнути до рекрутства. Ми розуміємо, що один-два тижні пройдуть. Наші вимоги до кандидатів, які вже прийшли, вони будуть виконані, люди підуть у військові частини. Тоді нам буде дуже просто пояснити на прикладах, що коїться з нашими кандидатами.

Наступні рекрутингові центри запрацюють у Новомосковську, Синельниковому, Кам’янському та Кривому Розі.

Previous post Теракт у Крокус Сіті Хол організувала Україна, заявив Микола Патрушев
Next post Допомога США для України – в Пентагоні заявили, що працюють з Конгресом