Російські ЗМІ написали, скільки офіційно заробляють дочки Путіна

Журналісти проаналізували їхні декларації про доходи, дізнавшись про суми та джерела заробітку жінок. Канал верифікував документи за допомогою джерела в Пенсійному фонді РФ, куди йдуть відрахування з доходів.

Молодша дочка Путіна Тихонова отримує зарплату у двох місцях: фонді “Національний інтелектуальний розвиток”, де є директором, та у Московському державному університеті імені Ломоносова. Серед партнерів фонду – держкорпораціїРоснефть”, “Газпром” і “Ростех”, 2021 року зарплата Тихонової у фонді склала 3,17 млн ​​руб.

Ще 2,45 млн руб. вона отримала у МДУ як голова Інститут штучного інтелекту. Загальна сума – 5,62 млн руб. (близько $85 тис.).

Воронцова офіційно отримує більше своєї сестри. Єдину зарплатню їй сплачує “Нова медична компанія”, яка спеціалізується на проектах ядерної медицини. Жінці належить частка компанії у 20%. 2021 року дочка Путіна запрацювала там 9,6 млн руб. (близько $145 тис.).



контекст:

Путін приховує інформацію про особисте життя. Офіційно з 1983 по 2013 рік він був одружений з Людмилою Шкребневою. У них народилося дві дочки: Марія (1985) та Катерина (1986). За даними російських ЗМІ, зараз вони використовують прізвища Воронцова та Тихонова. Життя дочок Путіна, як зазначає Bloomberg, “огорнуте таємницею” – Кремль ніколи не публікував їхні дорослі фотографії, в офіційній біографії російського президента вказані лише імена та роки народження жінок.

Міністерство фінансів США 6 квітня опублікувало перелік санкцій проти Росії. До нього, зокрема, були включені Катерина Тихонова та Марія Воронцова, які були названі дочками Путіна. “Тихонова – технічний керівник, чия робота підтримує уряд РФ та оборонну промисловість. Воронцова керує фінансованими державою програмами, які отримали від Кремля мільярди доларів на дослідження в галузі генетики та знаходяться під особистим контролем Путіна”, – йшлося у повідомленні.

Проти Тихонової та Воронцової, крім США, санкції запровадили Євросоюз, Великобританія, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Швейцарія, Японія та Україна.

За даними російських та західних таблоїдів, Путіна довгі роки пов’язують особисті стосунки з колишньою російською гімнасткою, олімпійською чемпіонкою Аліною Кабаєвою. Газета The Wall Street Journal повідомила, що, за інформацією американської влади, вона народила щонайменше трьох дітей від Путіна. Крім того, за інформацією російських ЗМІ, у Путіна є позашлюбна дочка Єлизавета, яку 2003 року народила мешканка Санкт-Петербурга Світлана Кривоногих.

Previous post “Ситуація вкрай нестандартна”. Глава Yasno пояснив, що відключення у Києві – можливість не зробити ще гіршою
Next post Туреччина готова наполягати на “локальному припиненні вогню” в Україні – новини на УНН