Українські військові пройдуть навчання у Норвегії – голова міноборони Грам

Про це повідомив міністр оборони країни Бьорн Арільд Грам, його цитує сайт уряду Норвегії.

За словами Грама, на українських солдатів чекає спеціалізована підготовка, до якої входять тренінги з медицини, снайперської стрільби та курс молодших офіцерів.

Зазначається, що навчання українських військових у Норвегії розпочнеться навесні, заплановано кілька раундів протягом 2023 року.

За словами Грама, Україні потрібно “більше і краще підготовлених солдатів для боротьби з російськими окупаційними силами”.

“Важливо, щоб Норвегія зробила свій внесок у навчання та розділила тягар із нашими союзниками”, – наголосив глава міноборони.

Уряд Норвегії планує “більший багаторічний пакет допомоги для України”, резюмував Грам.

контекст:

Українські військові проходять навчання у різних країнах, зокрема у Великій Британії, Німеччині та США.

У жовтні 2022 року глави МЗС Євросоюзу домовилися створити масштабну місію щодо навчання українських військових. Місія має на меті забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, у тому числі їхніх сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які підтримують проведення навчання.

За планами, українські військові та спеціалізований персонал проходитимуть навчання на території ЄС у найближчі два роки. Орієнтовна сума загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн. євро.

Військові інструктори з Норвегії взяли участь у навчанні українських військовослужбовців у Великій Британії. Ця робота продовжиться у 2023 році, і кількість інструкторів збільшиться, зазначили в уряді Норвегії.

Previous post у Пентагоні заявили про вирішальні місяці для України — Світ — tsn.ua
Next post експерт пояснив, чи можуть ЗСУ відступити з Бахмута вслід за Соледаром — Ексклюзив ТСН — tsn.ua