“Набагато більше, ніж відомо”. Посол Ізраїлю в Німеччині розповів про приховану допомогу Україні

Просор вважає, що потрібно з розумінням ставитись до відмови Ізраїлю передавати зброю Україні.

“Це все не так просто. У нас росіяни в Сирії. Як ви знаєте, ізраїльська армія регулярно припиняє постачання озброєнь із Іран в Сирію та Ліван. Серед них – іранські безпілотники та ракети, які Росія використовує в Україні“, – сказав він.

Другою причиною помірної політики ізраїльського уряду посол назвав те, що в Росії залишається велика кількість євреїв.

“Так що допомагаємо – нехай і закулісно і набагато більше, ніж відомо. У нас також є велика єврейська громада в Росії. Це дві основні причини, через які ми залишаємося в тіні”, – додав дипломат.

контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, Ізраїль передає Україні гуманітарну допомогу, а також медичне обладнання та обмундирування для рятувальників, але відмовляється надавати озброєння, у тому числі системи протиповітряної оборони.

Українська влада неодноразово зверталася до Ізраїлю за допомогою, але отримувала відмову. “Мої розмови з керівництвом Ізраїлю нічим не допомогли Україні. Російські розмови з керівництвом Ізраїлю, я певен, повністю впливають на їхні дії”, – сказав президент України Володимир Зеленський у вересні.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський сказав, що Ізраїль активно допомагає Україніале не переходячи “червоні лінії”. За його словами, вони пов’язані із ситуацією на Близькому Сході, яка будь-якої миті може скотитися у передвоєнну чи військову.

У січні 2023 року посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що Ізраїль залишається єдиною демократичною країною, яка з початку літа жодного разу не висловила співчуття з приводу обстрілу української громадянської інфраструктури та масової загибелі українських громадян.

Previous post історія військового, який знайшов символічний хліб у зруйнованому місті — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post США відкрили гарячу лінію для повідомлень про корупцію та зловживання, що впливають на підтримку України – новини на УНН