Міністр оборони Франції назвав три критерії для надання Україні винищувачів – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, відповідаючи на запитання журналіста про надання Україні літаків-винищувачів, зазначив, що є три критерії, згідно з якими Києву надсилають озброєння. Про це інформує УННпосилаючись на його спільну прес-конференцію з українським колегою Олексієм Резніковим

Цитата

“Щодо літаків. Президент Французької Республіки висловився вчора, наша доктрина дуже ясна – у нас немає жодних табу. Міністр (оборони України Олексій, – ред.) прибув до нас із частиною свого Генштабу для того, щоб обговорити потреби, і, звичайно, авіація є частиною потреби країни”, – заявив Лекорню.

Подробиці

За його словами, офіційні візити посадових осіб країн допомагають обговорити питання, які не можна вирішити під час телефонної розмови.

Лікарню виділив три категорії, за якими Франція вирішує, чи надавати зброю Україні:

  • чи поставка “критично негативно” впливає на стратегічну можливість Франції захищатися;
  • чи буде надана техніка корисною на полі бою;
  • чи можливе технічне обслуговування зброї.

Він також наголосив, що Париж посилає техніку “виключно для самозахисту”.

Нагадаємо

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна не виключає постачання Україні винищувачів, якщо це не призведе до ескалації і якщо вони будуть потрібні українській армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший етап – “Ні”: Резніков прокоментував відмову Байдена надати Україні F-16

Previous post Зеленський: Поразка Росії у війні – це забезпечення надійного та довгострокового світу – новини України, Політика
Next post Борис Джонсон зустрічається у США з республіканцями, закликає допомагати Україні