Військові втрати з обох сторін у війні становлять близько 200 000 осіб – західний чиновник – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Західний офіційний представник заявив на брифінгу, що військові втрати з обох сторін у війні склали близько 200 000 осіб, причому однакова кількість убитих та поранених з обох сторін. Однак, за словами чиновника, було вбито більше росіян, бо вони були в наступі, а це означає, що «вони зазнали більше смертей, ніж українці загалом». Про це інформує The Guardian з посиланням на анонімне джерело. УНН.

Подробиці

росія ще не розпочала великого наступу, незважаючи на посилення атак на сході Донбасу за останній тиждень, але вона робить менші зусилля, які здатні принести «не більш ніж тактичні успіхи», додав чиновник. Втрата Україною Соледара була «пірровою перемогою» росії, в якій вона зазнала «кілька тисяч жертв», щоб «убезпечити зруйноване місто, де залишилося не більше 500 мешканців».

Чиновник, говорячи на умовах анонімності, вважає, що зараз військовий глухий кут – війна, ймовірно, триватиме весь 2023 рік, що означає, що для прориву мають бути зміни з обох сторін.

За словами чиновника, щоб прорватися, росії потрібно розпочати новий раунд мобілізації на додаток до 300 000 осіб, які насильно завербовані кремлем минулого року, тоді як Україні доведеться покладатися на подальші постачання зброї із Заходу у поєднанні з її тактичними інноваціями на полі бою.

Додамо

Підтверджені поставки танків включають 31 танк Abrams зі США, 14 Leopard 2 з Німеччини та Польщі, 14 Challenger 2 з Великобританії та ще 4 з Канади. Нідерланди заявили, що можуть відправити 18 Leopard 2, взятих в оренду з Німеччини та Норвегія – вісім танків “Леопард”, а Фінляндія, Данія та Іспанія не вказали кількість техніки, яку відправлять.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на Київ очікує 120-140 західних танків у рамках «першої хвилі» поставок.

Previous post Шмигаль повідомив, чого очікує від саміту Україна-ЄС – новини на УНН
Next post Білорусь навряд чи буде задіяна у наступі РФ. Загрози для Києва не видно — CNN – новини України, Політика