Працівники поїзда “Київ – Чернігів” не пустили військового з лабрадором до вагону. Після розголосу у мережі “Укрзалізниця” прокоментувала скандал

“РБК-Україна” пише, що йдеться про потяг “Київ – Чернігів”.

За словами автора посту, її обурило те, що український військовий змушений був їхати зі своїм вихованцем майже три години, стоячи в тамбурі поїзда, але коли вона звернулася за поясненнями до працівника поїзда, той відповів, що такими є правила перевезення великих тварин на “Укрзалізниці” .

“Я була в такому шоці, що навіть не стримала сліз, – зізналася Бронська. – Людина, яка нас захищає, і службовий пес мають їхати у тамбурі”.

Вона додала, що при цьому вільні місця в електричці були.




Публікація за добу зібрала майже 74 тис. лайків та понад 4 тис. коментарів. Після того, як пост максимально розтиражували в мережі, на ситуацію відреагували представники “Укрзалізниці”. Свій коментар вони залишили, зокрема, під постом на сторінці дружини українського композитора Ігоря Поклада Світлани Поклад.

“Правила перевезення тварин затверджені державними органами, які ми повинні суворо дотримуватись, йдеться у поясненні”, – заявили представники перевізника.

Вони зазначили, що в даному випадку правилами передбачено, щоб собаки, зростання яких у загривку перевищує 45 см, їхали у крайніх тамбурах першого та останнього вагонів під наглядом супроводжуючого.

“Звичайно, ми усвідомлюємо те, що правила вже застарілі, поки команда працює над їх оновленням, але це досить складний і тривалий процес. Адже зміни вносяться до Кабінету Міністрів, тому швидкість прийняття рішень залежить не тільки від “Укрзалізниці”. Сподіваємося на ваше розуміння, комфортних та безпечних подорожей”, – йдеться у повідомленні.

Працівники поїзда

Фото: Світлана Поклад / Facebook

Previous post Шольц не дає Taurus Україні, щоб запобігти війні РФ і НАТО – новини LB.ua
Next post В Телеграм можна заборонити писати повідомлення користувачам з України, Росії та Білорусі