На виставці “Голосу” музею “Голосу Мирних” Фонду Ріната Ахметова відбудеться інтерв'ю з головою музею Голодомору Гасіджак

Під час бесіди будуть порушені такі теми:

  • у чому особливість музеїв, присвячених збереженню пам'яті? Яка їхня роль, особливо під час повномасштабної війни? Як ці музеї будують свої стосунки з аудиторіями?
  • як повномасштабна війна країни-агресора РФ проти України змінила спосіб висвітлення трагічних подій в українській історії і нині?
  • як музеї працюють із пам'яттю про події та досліди новітньої війни?
  • які інституційні трансформації та переусвідомлення переживають українські музеї під час війни?

Гасіджак розпочала роботу в Національному музеї Голодомору-геноциду у 2015 році на посаді заступника генерального директора, у період з 2016-го по 2017-1 рік та з липня 2022 року є виконувачем обов'язків генерального директора. У 2019-2021 роках була директором Міжнародного благодійного фонду Музею Голодомору.

У 2007–2015 роках Гасіджак працювала у ГО “Український центр розвитку музейної справи” редактором вебпорталу “Музейний простір”, координатором інформаційно-аналітичного спрямування, Всеукраїнської рейтингової акції “Музейна подія року” та Програми підтримки музейних працівників. Була ініціатором та куратором спеціалізованого стенду музейних видань на “Книжковому Арсеналі”.

На виставці

Фото надане Фондом Ріната Ахметова

Контекст

“Голоси” – це мультимедійний простір музею “Голоси Мирних” Фонду Ріната Ахметова. Музей зібрав та зберігає вже понад 100 тис. історій про війну в Україні з перших вуст. В рамках виставки проводяться дискусії та публічні інтерв'ю з експертами з документування війни, усної історії України, збереження національної пам'яті.

Previous post Міжнародний суд ООН задовольнив запит ПАР щодо позову проти Ізраїлю у справі про геноцид
Next post У Дніпрі завершили опалювальний сезон