“Німеччина має почути нас”, “Привеземо леопардові танки”. У мережі запустили флешмоб на підтримку передачі танків Leopard Україні. Фото

Ініціатором акції виступила офіційна сторінка України у Instagram.

Леопардовий одяг був давно забутий, але тепер настав час переглянути гардероб! Одягай улюблений леопардовий одяг та запості селфі. Привеземо леопардові танки до України!” закликали автори публікації.



На момент публікації участь в акції взяли понад 7 тис. учасників у мережі Instagram, серед яких багато українських та зарубіжних знаменитостей.

“Поки хтось тягне час, треба діяти і натиснути. Приєднуюсь до челенджу. Чим більше я злюсь, тим більше хочеться допомагати. Але одного цього недостатньо. Нам потрібна підтримка всього світу”, написала Джамала, опублікувавши фото, на якому зображена в кожушку з леопардовим принтом.



Участь у флешмобі взяла також колега Джамали alyona alyona.

“Німеччина має почути нас і нарешті надати Україні “леопардів”, – Заявила артистка, позуючи в толстовці леопардового забарвлення.



До флешмобу приєдналася співачка Настя Каменських.

Нам треба захищати українських дітей та дорослих, свою Батьківщину. Україна сьогодні – щит Європи. І я сподіваюся, що це завжди пам’ятатимуть. Тому важливо говорити та підтримувати Україну всіма можливими способами”, – написала вона.



“Нам потрібні “леопарди”, написала співачка Оля Полякова, приєднавшись до акції.



Флєшмоб також підтримали українські захисники.

“Передайте “Леопарди” Україні”, написав військовослужбовець Андрій Кулібаба, позуючи на матраці з леопардовим принтом.



Акцію підтримав французький актор Джиммі Воха-Воха, який знімався в українському фільмі “Скажене весілля”. Він виклав у мережу фото, на якому знято в кожушок із леопардовим малюнком.



Німецький стиліст Франк Пітер Уайлд, який після повномасштабного вторгнення РФ в Україну щодня публікує посади на підтримку українців, також застиг тематичне селфі.



Участь у флешмобі взяла “Укрзалізниця”, змінивши синьо-білий колір логотипу на анімалістичний.



контекст:

Дискусії щодо надання Україні німецьких танків Leopard ведуться протягом останніх місяців. Канцлер Німеччини Олаф Шольц спочатку відмовлявся від такого кроку, але 9 січня сказав, що Німеччина дасть Україні важкі танки, якщо це зроблять “друзі та союзники”.

11 січня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна отримає німецькі танки Leopard від коаліції союзників, одним із учасників якої є Польща. Дуда сказав, що Польща передасть Україні роту Leopard.

За словами спікера уряду Польщі Петра Мюллера, Варшава чинитиме тиск на інші європейські країни з приводу передачі Україні танків Leopard.

За інформацією українського МЗС, танки Leopard Україні готові передати п’ять країн. Однак для цього потрібна згода Німеччини. Берлін про таке рішення не оголошував. Шольц заявив 17 січня, що веде переговори з союзниками про можливі постачання Leopard до України, зазначивши, що будь-які оголошення мають бути узгоджені.

Глава міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що про надання Україні німецьких танків Leopard союзники поки що не домовилися. Він повідомив, що доручив перевірити запаси танків Leopard 2 у німецькій промисловості та на складах бундесверу.

22 січня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина не перешкоджатиме, якщо Польща захоче поставити Україні танки Leopard 2.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький наголосив, що його країна відправить в Україну танки Leopard, навіть якщо Німеччина не дасть на це дозволу.

24 січня німецький оборонний концерн Rheinmetall повідомив, що може постачати в Україну 139 бойових танків Leopard.

Previous post Комісія ЄС оголосила про новий план щодо збільшення кількості депортацій – новини на УНН
Next post за які “гріхи” посипались заяви на звільнення у верхівках — Ексклюзив ТСН — tsn.ua