Українські лікарі вперше пересадили легені без допомоги іноземних колег – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. У Львові українські лікарі вперше пересадили легені від посмертного донора без допомоги іноземних колег. Донорський орган отримав одинокий батько, легені якого постраждали під час аварії на Чорнобильській АЕС. Про це написала засновниця Всеукраїнської платформи донорства IDonor Ірина Заславець на своїй Facebook-сторінці. УНН.

Цитата

“Українські лікарі у Львові вперше пересадили легені від посмертного донора самостійно без допомоги іноземних колег. Історичну операцію виконала команда Перше медичне об’єднання Львова на чолі з кардіохірургами Романом Домашичем та Ігорем Гуменним. Операція тривала 16 годин, легені пересадили через „мінідоступ“ і без використання апарату штучного кровообігу”, — написала Заславець.

Подробиці

За її словами, вона стала другою в Україні трансплантацією легень від посмертного донора.

“Попередню ці ж лікарі спільно з поляками зробили у вересні 2021 року. Пацієнт почувається чудово. Сподіваємося, що все чудово буде і в Олександра”, – повідомила Заславець.

Вона розповіла, що донорський орган отримав одинокий батько, легені якого постраждали під час аварії на Чорнобильській АЕС. Він — один із ліквідаторів, і біля операційної на нього чекав 8-річний син.

Львівська міська рада повідомила, що минулого року у Львові провели рекордну кількість трансплантацій, рятуючи майже сотню українців в Україні. Медичні команди Першого медичного об’єднання пересадили 7 сердець, 12 печінок та 78 нирок: з них три нирки та одну печінку отримали діти.

Доповнення

Незважаючи на проблеми з енергопостачанням, у Львові протягом 30 години провели дев’ять операцій з трансплантації органів від посмертних донорів.

Previous post полковник СБУ повідомив, як ворог готується до наступу — tsn.ua
Next post як виживає Бахмут під вогнем і без води. Репортаж