Реєстр великих платників податків України, незважаючи на війну, за рік збільшився на 220 компаній

“Це сталося за рахунок того, що до переліку додалося вдвічі більше нових компаній, ніж вибуло з нього: 397 нових бізнесів та проти 177 вибулих. Для порівняння: у 2022 році, навпаки, цей список скоротився на 32 компанії”, – йдеться у повідомленні .

За рік серед нових великих платників податків найбільше з’явилося компаній, які займаються оптовою торгівлею та постачанням енергії, газу, пари та кондиціонованого повітря.

Сільськогосподарський сектор у 2023 році посідає третє місце.

У “Опендатабот” уточнили, що для того, щоб потрапити до списку великих платників податків, бізнес має відповідати кільком критеріям:

  • бути українською компанією (юридична особа України чи постійне представництво нерезидента в Україні);
  • за рік заробити понад €50 млн. в еквіваленті за курсом Нацбанку;
  • сплатити податки, крім митних, на суму понад 1,5 млн. євро.

За даними Державної податкової служби, 2020 року на великих платників податків припадало близько 60% усіх надходжень до держбюджету України. Актуальні дані наразі невідомі, зазначили в “Опендатабот”.

контекст:

Державний бюджет за 2022 рік було виконано із дефіцитом 911,1 млрд грнзокрема загальний фонд – 909,5 млрд грн, повідомило Міністерство фінансів України 3 січня.

Українські громадяни та бізнес у 2022 році сплатили до державного бюджету понад 900 млрд грн, ще 425 млрд грн сплачено до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 6 січня. За його словами, 2022 року український бізнес сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж “у мирний 2021 рік”.

Previous post росія домовилася про постачання іранських безпілотників ще 2021 року – експерт – новини на УНН
Next post 25-річний ухилянт заблукав на Закарпатті і сам викликав поліцію