У Китаї переповнені крематорії через високу смертність від COVID-19 – Bloomberg (фото, відео)

Різке зростання кількості хворих на коронавірус у Китаї призвело до того, що крематорії по всій країні виявилися переповненими. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на працівників китайських ритуальних агенцій та експертів.

На тлі різкого зростання випадків захворювання на COVID-19 у грудні Китай перестав публікувати щоденні дані про коронавірус. Число смертей у січні може зрости від 9 тис. до 25 тис. на день.

У Китаї переповнені крематорії через високу смертність від COVID-19 - Bloomberg

Працівники крематоріїв Пекіна та Шанхая розповіли агентству Bloomberg, що тіла померлих від COVID-19 спалюють цілодобово, а найближче вільне місце на кремацію можна забронювати лише на середину січня. Один з працівників похоронної галузі заявив про “параліч системи” через зростання кількості хворих.

В одному з крематоріїв Лунхуа (район Шеньчженя) заявили, що щодня до них надходить понад 500 тіл. Через цю ситуацію, пише агентство, у Китаї розвинувся тіньовий бізнес з кремації тіл.

У Китаї переповнені крематорії через високу смертність від COVID-19 - Bloomberg

Якщо раніше кремація коштувала кілька тисяч юанів, то у січні деякі крематорії стали пропонувати кремацію впродовж трьох днів за 68 тис. юанів (360 тис. грн), а кремацію в день смерті – за 88 тис. юанів (468 тис. грн).

Зростання кількості хворих у Китаї почалося після рішення китайської влади послабити обмежувальні заходи на тлі масових протестів проти коронавірусних обмежень. Протести зачепили Пекін, Шанхай, Ченду, Гуанчжоу. За деякими даними, вони були наймасовішими з 2012 року, коли Сі Цзіньпін став генсеком Комуністичної партії Китаю.

Раніше повідомлялося про те, що китайська еліта масово скуповує американський антиковідний препарат Paxlovid.

Previous post Як змінились виплати українським пенсіонерам від початку війни
Next post У Берліні, Москві та Тель-Авіві вручено премію “Просвітитель”