Росіяни нарощують інтенсивність застосування авіації та наступають на трьох напрямках – ГШ – новини України, Політика

Росіяни намагаються наступати на трьох напрямках і почали активніше застосовувати авіацію у війні проти України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Основні зусилля росіяни, як і раніше, зосереджують на спробах повної окупації Донецької області. Протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямі.

Також армія РФ продовжувала спроби наступу на Бахмутському і Запорізькому напрямки, збільшує інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках росіяни ведуть оборону.

Білорусь, за даними Генштабу, продовжує надавати всіляку підтримку російській агресії. Окрім загальних навчань, на території Білорусі відбувається підготовка російських підрозділів.

Генштаб повідомляє, що авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та два – за позиціями ЗРК. Артилерія ЗСУ також вразила район зосередження росіян.

У зведенні також повідомляється, що окупанти посилюють контроль обліку мирного населення Херсонської області – намагаються створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи вимикати світло. Під виглядом виконання “програми економії електроенергії” окупанти змушують людей підписувати “акт про підтвердження фактичного місця проживання громадянина”.

  • Сьогодні речник ВСУ Єрин сказав, що активність росіян на Запорізькому напрямку поки не можна назвати “великим наступом” – вони кидають малі групи до 10 осіб, щоб перевірити на міцність оборону ЗСУ.
  • Путін поставив перед Герасимовим завдання захопити всю Донецьку область до березня.

Сіль для Пригожина. Навіщо Росія кидає всі сили на Соледар і чи є загроза оточення

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Даша Квіткова та Нікіта Добринін розійшлися: Це було рішення обох: фото
Next post Російські окупанти не можуть запустити та обслуговувати енергоблоки ЗАЕС – Центр національного спротиву