Закликають обмежити втручання Росії у релігійне життя України: у ПЦУ зробили заяву – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Православна Церква України підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони на підпорядкування (афілованість) релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням у країні-агресорі – Російській федерації. Про це йдеться у заяві Священного Синоду ПЦУ. УНН.

Цитата

“Православна Церква України підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони на підпорядкування (афілованість) релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням у країні-агресорі – російській федерації. Така заборона не стосується свободи релігії та віросповідання, а лише адміністративно-юридичних питань”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в умовах, коли загроза від використання країною-агресором псевдорелігійної мотивації та адміністративного впливу російських релігійних центрів на релігійні організації в Україні є цілком реальною та становить значну небезпеку для прав і свобод усіх громадян України, для суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, встановлення законодавчих обмежень на підпорядкованість релігійних організацій в Україні російським релігійним об’єднанням є демократичною та необхідною реакцією на агресію.

“Якщо релігійне об’єднання, яке всупереч закону продовжує носити назву „Українська Православна Церква”, справді є незалежним від російської православної церкви, як про це останнім часом кажуть його представники, — така законодавча норма не буде жодним чином впливати на його становище, але навпаки , захистить це об’єднання від злочинного російського втручання”, – зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ обговорять календарну реформу 24 травня

Проте, у ПЦУ зазначають, що, як встановлено релігієзнавчою експертизою, релігійне об’єднання “УПЦ” насправді залишається частиною рпц. Його керівництво співзвучно з країною-агресором поширює наклеп на Україну щодо нібито “переслідувань”, водночас практично повністю ігноруючи численні та систематичні реальні факти порушення на окупованих Росії українських територіях права на свободу совісті, як і інших прав і свобод людини.

“Враховуючи все вище викладене Священний Синод закликає українську державу продовжити роботу, спрямовану на захист національної безпеки в релігійній сфері, а міжнародне співтовариство – з розумінням і адекватно поставитися до заходів, які вживає Україна у своєму спротиві російській гібридній агресії”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єпіфаній їздив до Ватикану свідчити про російську агресію

Previous post Армія РФ посилює свої війська, готуючись до наступу – Генштаб
Next post ЄС має готувати переговори щодо вступу України: у Європарламенті ухвалили резолюцію – новини на УНН