У Раді зареєстрували законопроєкт, який має “відрегулювати” діяльність Telegram

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №11115, яким пропонується регулювати діяльність платформ спільного доступу до інформації, зокрема месенджер Telegram.

Ця ініціатива є спільною для народних депутатів різних політичних фракцій, таких як “Європейська Солідарність”, “Слуга Народу”, “Голос” та депутатської групи “За майбутнє”.

Законопроєкт визначає необхідність регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, оскільки чинне законодавство не враховує всіх вимог у цій сфері. В контексті повномасштабної агресії проти України, проблеми в інформаційній сфері створюють загрози для національної безпеки. Законопроєкт має на меті надати державі відповідний інструментарій для ефективного реагування на ці загрози.

Згідно з законопроєктом, провайдери платформ спільного доступу до інформації зобов’язані будуть розкривати структуру своєї власності та джерела фінансування. Також законопроєкт передбачає заборону діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, які належать або фінансуються резидентами держави-агресора.

Законопроєкт також встановлює законодавчу презумпцію, згідно з якою неможливість здійснити перевірку провайдера через відсутність комунікації або надання витребуваних документів є підставою для визнання структури власності такого провайдера непрозорою.

Наразі законопроєкт направлено на розгляд парламентського профільного комітету.

Нагадаємо, абітурієнти можуть зареєструватися національний мультипредметний тест через додаток “Дія”.

Previous post ​ОКБ «Астрон». Китайський слід темної конячки російського ВПК
Next post Субсидія в Україні на опалювальний період розраховується з вартістю опалення до 15 квітня