У Казахстані посилили порядок перебування іноземців без візи

У постанові уряду, яка розміщена у базі даних нормативних правових актів Казахстану, прописано, що іммігранти можуть перебувати в країні 30 календарних днів з дня перетину кордону, а сумарно – 90 днів за півроку (180 днів).

Для громадян, які прибули з країн Євразійського економічного союзу (Вірменія, Білорусь, Киргизстан, Росія), час перебування обмежили 90 календарними днями за півроку.

“Раніше іноземці могли виїхати за межі Казахстану і знову в’їхати, щоби обнулити максимальний термін перебування в країні. […] Минулої редакції правил не було обмеження на перебування іноземців у країні протягом піврічного періоду”, – пише видання.

Informburo.kz у МВС Казахстану пояснили, що закон зворотної сили не має.

“Іммігранти, які вже перебувають у Казахстані і хочуть “оновити” термін перебування в країні шляхом перетину кордону, ще можуть це зробити до 27 січня. Саме в цей день нова редакція ухвали офіційно почне діяти”, – йдеться у повідомленні.



контекст:

Зміни у законодавстві Казахстану відбуваються на тлі напливу в країну жителів РФ після оголошення в Росії восени 2022 року “часткової мобілізації” громадян для поповнення військ, які вторглися до України.

У жовтні глава МВС Казахстану Марат Ахметжанов повідомляв, що менш ніж за місяць із РФ до Казахстану в’їхало понад 200 тис. громадян, а виїхало понад 147 тис., зазначав “Казінформ”.

Previous post Малі діти і мирні люди для Росії – вороги — tsn.ua
Next post Глобальне єднання заради миру: як закінчити війну в Україні та запобігти полікризі – новини України, Політика