Лідер головної опозиційної партії Тайваню відвідає Китай – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. “Немає жодної домовленості” про зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном, заявив голова головної опозиційної партії Тайваню Гоміньдан у середу перед від’їздом до Пекіна, але додав, що виступає за будь-який такий намір. Про це інформує Reuters. УНН.

Подробиці

Ендрю Ся, колишній високопоставлений тайванський дипломат і колишній глава Ради з материкових справ, який визначає політику Китаю щодо Тайваню, їде до Пекіна в період підвищеної напруженості, оскільки Китай посилює військовий тиск, щоб заявити про свої претензії на суверенітет над Тайванем.

Виступаючи в головному міжнародному аеропорту Тайваню в Таоюані, Ся сказав журналістам, що зустрінеться з Сун Тао, нещодавно призначеним головою китайського Управління у справах Тайваню.

“Щодо Сі Цзіньпіна, то такої домовленості немає”, – сказав він. “У документі, поданому до Ради з материкових справ (я сказав, що буду) зустрічатися з директором Управління у справах Тайваню Сун Тао. Щодо інших людей, наша позиція завжди полягала в тому, що як гості ми у розпорядженні наших господарів, і якщо вони домовляться, ми не виключатимемо їх”.

Правляча Демократична прогресивна партія Тайваню скористалася поїздкою, щоб напасти на Гоміньдан за те, що вона надто близька до Пекіна і хоче продати Тайвань, і піддала Ся критиці за те, що він збирається “заплатити судом комуністам”.

Доповнення

Гоміньдан традиційно виступає за тісні зв’язки з Китаєм, але категорично заперечує підтримку Пекіна.

Востаннє Ся відвідав Китай у серпні, невдовзі після того, як Пекін влаштував військові навчання недалеко від Тайваню, щоб висловити свій гнів щодо візиту до Тайбею тодішнього спікера палати представників США Ненсі Пелосі.

Китай не розмовляв з адміністрацією президента Тайваню Цай Інвень з того часу, як вона обійняла посаду в 2016 році, вважаючи її “сепаратисткою”, і відкидав часті заклики Цай до відновлення діалогу.

Previous post прем’єр Нідерландів заявив про «гірке розчарування»
Next post Що сталося із Форвард Банком? Наздогнала неефективна бізнес-модель: Євген Дубогриз. Банки|