Нацбанк усунув Богуслаєва від управління Мотор-Банком

Нацбанк усунув Богуслаєва від управління Мотор-Банком

Фото: Пресс-центр НБУ

НБУ ухвалив рішення щодо Мотор-Банку

Підставою для ухвалення такого рішення стало отримання Нацбанком відомостей про наявність у В’ячеслава Богуслаєва громадянства РФ.


Національний банк України визнав ділову репутацію єдиного акціонера АТ Мотор-Банк В’ячеслава Богуслаєва небездоганною. Йому на один рік заборонено використання права голосу щодо 100% акцій банку, повідомляє регулятор у п’ятницю, 11 листопада.


“Підставою для ухвалення рішення стало отримання Національним банком відомостей про наявність у Богуслаєва В. О. громадянства Російської Федерації з 2000 року”, – йдеться у повідомленні.


Відповідно до закону Про банки та банківську діяльність право голосу за відповідними акціями банку, а також право брати участь в управлінні банком переходять до довіреної особи, яка призначається Нацбанком.


За даними НБУ, станом на 1 вересня Мотор-Банк перебував на 45 місці серед 67 українських банків за розміром активів – 2,27 млрд гривень.


Як відомо, у жовтні директора запорізького заводу Мотор Січ В’ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою у держзраді. Суд заарештував його на 60 днів.


Пізніше в Офісі генпрокурора заявили про саботаж з боку Богуслаєва.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Археологи знайшли найдавніші людські останки в США
Next post Померла заслужена лікарка України Авраменко Тетяна Василівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *