Весняна алергія: причини, симптоми та профілактика

Весна — прекрасна пора року, коли природа оживає, дерева розквітають, а все навколо наповнюється свіжістю та ароматами. Але для людей, які страждають від весняної алергії, цей час може бути дуже неприємним і навіть небезпечним.

Весняна алергія, також відома як сезонний алергічний риніт, це реакція організму на пилок дерев, квітів, трав та інших рослин. Коли цей пилок разом з повітрям потрапляє в організм людини, він спричиняє вироблення антитіл та інших речовин, які призводять до розвитку симптомів алергії. Серед симптомів весняної алергії можуть бути кашель, чхання, свербіж та закладений ніс, запалення очей та почервоніння шкіри. У деяких випадках розвиваються серйозніші симптоми, такі як проблеми з диханням та астматичні напади. Алергія може суттєво погіршити якість життя людини. Тому важливо знати, як запобігти розвитку цієї алергії та які методи лікування допоможуть зменшити симптоми. А також — поліпшать якість життя людей, які стикаються з цією проблемою.

Основні методи попередження весняної алергії — це уникнення контакту з алергенами, використання спеціальних препаратів для зменшення симптомів, а також дотримання здорового способу життя. Якщо ви помітили симптоми, то не варто затягувати з лікуванням. Потрібно відразу звертатися до лікаря для отримання професійної консультації та призначення ефективних препаратів.

У фармацевтичної компанії “Здоров’я” є декілька лінійок препаратів, націлених на полегшення стану саме алергіків. Зокрема, при кропив’янці, сінній лихоманці, алергічному риніті, які можуть виникати у відповідь на сезонне цвітіння, застосовуються наступні антигістамінні препарати:

АллергоМакс представлений відразу в трьох формах — спрей (діючи речовини диметинден та фенілефрин), таблетки та сироп (діюча речовина дезлоратадин). Це робить прийом препарату зручним у різних ситуаціях і дає вибір призначення з увагою до віку дітей. Так сироп можливо застосовувати для лікування дітей від 6 місяців, спрей — від 6 років, таблетки — від 12 років. АлергоМакс у формі спрею, завдяки судинозвужувальному та антигістамінному компонентам зменшує виділення з носа та сприяє очищенню носових ходів, не порушуючи при цьому фізіологічних функцій миготливого епітелію і слизової оболонки носа. Дезлоратадин, що входить до складу препарату у формі сиропу та таблеток крім протиалергічної активності, чинить протизапальну дію. Рекомендується при таких станах, як чхання, виділення з носа, свербіж, набряк і закладеність носа, а також свербіж і почервоніння очей, сльозотеча, кропив’янка.

Лоратадин-Здоров’я випускається у двох формах – таблетки та сироп. Сироп застосовують для лікування дітей від 2 років, таблетки — від 12 років.

Перевагами лоратадину та дезлоратадину є не тільки відсутність седативного ефекту але й наявність дитячих лікарських форм, завдяки чому ці препарати можна рекомендувати як засоби першої лінії при лікуванні алергічних захворювань у дитячої категорії пацієнтів.

Беклометазон-Здоров’я спрей назальний. Забезпечує профілактичне базове лікування сінної лихоманки при застосуванні перед дією алергену. При регулярному застосуванні беклометазону дипропіонат запобігає повторним проявам симптомів алергії. Застосовується тільки дорослими.

В комплексному лікуванні алергичних ринітів допоможе Аквамакс спрей. Препарат містить стабілізований 0,65% розчин натрію хлориду. Натрію хлорид може бути корисним для пацієнтів з алергічним ринітом, оскільки допомогає зменшити набряк та роздратування в носі. Аквамакс спрей зволожує слизову оболонку носа, розріджує густий слиз і сприяє легкому видаленню. Це допомагає відновити носове дихання, скорочує період реабілітації і дозволяє знизити дозу та частоту застосування судинозвужувальних засобів місцевої дії.

Весняна алергія може бути досить неприємною та навіть небезпечною для здоров’я людей. Однак, важливо знати, що існують різноманітні методи попередження та лікування. Вчасне та правильне лікування допоможе зменшити симптоми та поліпшити якість життя.

Бережіть своє здоров’я та насолоджуйтеся красою весняної природи без обмежень!

Previous post Японський космічний модуль SLIM зміг прокинутися після другої ночі на Місяці – фото | новини України
Next post Хабар Кубракову: Є ще одна підозра учаснику схеми – новини на LB.ua