Перевізники можуть скорочувати маршрути до лінії фронту: уряд ухвалив рішення – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Уряд прийняв зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, які дозволять перевізнику на власний розсуд скорочувати маршрут, якщо він перетинає лінію фронту. Про це інформує УНН з посиланням на Мінінфраструктури у Facebook.

Подробиці

Через бойові дії в Україні є сотні маршрутів, які не можуть бути повністю виконані перевізниками, оскільки стара система передбачала обов’язкове проведення конкурсу. Це ускладнювало процес запуску автобусів. У разі самовільного скорочення маршруту раніше перевізник міг отримати штраф.

Відповідно до змін у перевізника буде можливість на свій розсуд скорочувати маршрут, якщо він перетинає лінію фронту, і вибирати пункт призначення, до якого вони готові слідувати з пасажирами. За словами віце-прем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, нововведення стосуються лише тих маршрутів, які частково проходять тимчасово окупованими територіями. Він додав, що вони діятимуть лише на період воєнного стану.

Цитата

“Ми спростили ці правила з кількох причин – люди мають право пересуватися країною, замість того, щоб сидіти в транспортній ізоляції. Перевізники мають право працювати, замість того, щоб воювати з бюрократією. Це рішення точно допоможе зберегти галузь… Зміни до Постанови №176 були потрібні, щоб перевізники легально могли скоротити кілька сотень маршрутів та не йти на нові конкурси”, – пояснив Кубраков.

Нагадаємо

У грудні 2022 року правоохоронці розкрили на держпідприємстві, яке обслуговує іноземні та вітчизняні автотранспортні засоби, шахрайську схему здирництва хабарів у міжнародних перевізників. Затримано начальника управління транспортних перевезень “Укрінтеравтосервіс”.

Previous post Латвія пригрозила бойкотом Олімпіади-2024, якщо до неї допустять спортсменів з Росії та Білорусі
Next post “Немає табу”. Глава міноборони Франції висловився щодо можливих поставок Україні бойових літаків