Знаменитий французький модельєр Пако Рабан помер у віці 88 років – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У місті Портсоллі у Франції помер модельєр-кутюр’є іспанського походження Пако Рабанн. Йому було 88 років. УНН з посиланням на WWD.

Цитата

Хто ще міг спонукати модних парижанок надягати сукні з пластику і металу? ?..

З його смертю ми ще раз нагадуємо про його величезний вплив на сучасну моду, про дух, який живе в будинку, названому на його честь”, – сказав президент підрозділу моди та краси компанії Puig, яка контролює будинок моди та парфумерний бізнес “Paco Rabanne” Хосе Мануель Альбеса.

Подробиці

Голова та головний виконавчий директор Puig Марк Пуч заявив, що глибоко засмучений смертю дизайнера.

“Історія Puig і Paco Rabanne почалася наприкінці 1960-х років із запуску Calandre, парфуму, створеного незабаром після того, як дизайнер випустив “12 моделей із сучасних матеріалів”. Він був сміливим, революційним, з провокаційним баченням, переданим через унікальну естетику”. .. Я висловлюю свої щирі співчуття його родині та тим, хто його знав”, – розповів Пуч.

Доповнення

Пако Рабанна вважають революціонером у світі моди 1960-х. У 1966 році в Парижі він представив свою першу колекцію, яка складалася з нарядів із пластику та металу. Дизайнер продовжив експериментувати, і створив колекцію вбрання з паперу, який вважав одягом майбутнього. Серед його проектів були плащі з пір’я, одяг зі шкіри та металу, плетені кольчуги, з додаванням сухих квітів, мережива.

У 1969 дизайнер створив свої перші парфуми “Calandre”, а в 1973 – чоловічий аромат зі змішаним запахом квітів та дерева “Paco Rabanne pour Homme”.

Нагадаємо

13 січня померла співачка та єдина дитина “короля рок-н-ролу” Елвіса Преслі, Ліза Марі Преслі. Їй було 54 роки.

Previous post Порятунок металургії має розглядатися у площині національної та економічної безпеки
Next post Підприємства ВПК працюють у три зміни – Жданов розповів про ситуацію із наступальною технікою в росії – новини на УНН