Банкір Олена Шевцова назвала надійні інструменти для збереження заощаджень від інфляції – новини на УНН

КИЇВ. 30 січня. УНН. Основні фактори, що спричинили інфляцію минулого року, швидше за все, впливатимуть на знецінення гривні і цього року. У той же час Голова Наглядової Ради IBOX BANK Олена Шевцова зазначає, що українці все ж таки можуть зберегти власні заощадження. Про це вона розповіла у коментарі УНН.

Цитата

“Українці та економіка держави всупереч усьому вистояли та адаптувалися до реалій війни. На сьогодні надійним інструментом збереження заощаджень є депозити. Однак, варто зазначити, що рівень ставок за валютними депозитами не перекриває рівень інфляції іноземної валюти. А відсутність девальвації та поточна стабільність курсу національної валюти до долара США не дає можливості компенсувати втрати від інфляції за рахунок зростання курсу”, – сказала Голова Наглядової ради IBOX BANK Олена Шевцова.

Подробиці

У той же час, зберегти заощадження та отримати більшу прибутковість можна інвестуючи у військові облігації. За словами Олени Шевцової, державні цінні папери, випущені Міністерством фінансів України, це можливість підтримати країну та армію у воєнний час, але у борг, адже гроші потім повертають покупцям із відсотками.

Нагадаємо

Зростання споживчих цін у 2022 році в Україні досягло 26,6%, прискорившись за рік на тлі війни більш ніж удвічі.

довідка

IBOX BANK – український трансакційний банк, який працює на фінансовому ринку з 1993 року. Торік банк зміг увійти до топ-10 найприбутковіших українських банків за оцінкою НБУ, зайнявши 8 рядок серед усіх банків України.

Олена Володимирівна Шевцова – засновниця міжнародної платіжної системи LEO, Голова наглядової ради IBOX BANK, філантроп, активна учасниця українського фінтех-ком’юніті, менторка хакатона Coding Challenge for Ukraine, щорічно входить до рейтингу найвпливовіших жінок фінтеху.

Previous post Обрання генерала НАТО у відставці президентом Чехії – другий великий удар по режиму Путіна – новини України, Світ
Next post Справа Трухіна. Нардеп не прийшов до суду: він у відрядженні, адвокат просить не називати країну – новини України, Політика