путін відчуває неготовність Заходу до ескалації, яку пропонує рф – Подоляк (відео)

Реакція, яку показує колективний Захід і країни Європи зокрема у відповідь на російську агресію та провокації, свідчить про те, що європейські держави не готові до конфронтації, а тим більше до війни з росією. путін це відчуває і буде продовжувати ескалацію як щодо України, так і Європи загалом.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив радник Голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

“Коли ми аналізуємо все, що відбувається, не готовий сьогодні Захід… Вони публікують різні аналітичні доповіді, що через 3-5 років може бути конфлікт країн НАТО з російською федерацією. Вони не готові до цього очевидно. І тому сьогодні путін робить відповідну заяву. Він говорить: ви там передавайте Ф-16 Україні, але якщо вони будуть мати локацію на аеродромах європейських країн або країн, які входять до НАТО – ми їх будемо атакувати.

Тобто він ультимативно говорить, що готовий до війни з колективним Заходом. Бо він відчуває неготовність до ескалації, яку сьогодні пропонує російська федерація. Тому мені, здається, що треба поводитися трошки інакше.

По-перше, має бути чітко відпрацьований алгоритм. Якщо ракети знаходяться в повітряному просторі країн НАТО, вони мають бути обов’язково в рамках міжнародного права збиті. І тоді б росія не продовжувала ці провокативні спекуляції.

Друге. Якщо суб’єкт на прізвище Андрєєв (заступник глави МЗС рф – ред.) поводить себе таким чином хамські – відправте його куди подалі на Москву.

Третя складова. Ну нарешті скажіть, що путін не є легітимним президентом юридично. Де-факто, так, він контролює росію, але юридично не є легітимним. Інституції російські не є легітимними. Тому скоротимо амбасади російські на  наших територіях і далі відповідно не будемо співпрацювати з росією , не будемо розмовляти з рф, не будемо дозволяти своїм компаніям працювати на російському ринку споживчому. І це буде достатньо ефективно виглядати.

І четверте. Треба остаточно зрозуміти, що путін в цій ескалації не зупиниться, що він буде продовжувати її, тому що він дивиться на оцей страх, який відчувають країни Заходу досі і буде продовжувати ескалацію в напрямку України і в напрямку Європи і цілому. Тому що війна не про територію України – війна про домінантність в Європейському просторі”, – заявив Подоляк.

Previous post На Черкащині розпочалася посівна кампанія
Next post Підлі дії від недоброзичливців водію – що можуть зробити поганого з вашим авто