Подоляк назвав ядерні погрози путіна блефом “агресивного неадеквата” (відео)

Погрози російського диктатора володимира путіна застосувати ядерну зброю в разі “ескалації” – класичний приклад блефу та залякування цивілізованого світу з боку агресивного неадеквата. Якщо Захід буде мовчки терпіти ядерний шантаж путіна, його апетити лише зростатимуть, і він вимагатиме все більше.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив радник Голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

“Тобто якщо росія погрожує використати ядерну зброю, ви маєте що сказати: “ну добре, ідіть добивайте українців”?! І далі росія скаже: “я хочу Балтію, Естонію”. Риторика російської федерації на цьому і побудована: “Бійтесь і віддайте! І взагалі, давайте ми будемо в Європі головними, а вся Східна Європа наша. Молдова – наша! Естонія, Нарва – це все наше! Віддайте!”

Ви розумієте, що це дорога в один кінець. І риторика росії взагалі не впливає на наших партнерів. Сьогодні ця риторика викликає максимальне роздратування…

Чи готові ви до світу, жити в світі, де будь-яка держава з неадекватним президентом може використати ядерну зброю? Чи готові ви до світу до Іран буде використовувати ядерну зброю? А чому Північна Корея не може використати ядерну зброю? Чому вона не може знищити пів Корейського півострова, який їй не подобається?

Акцент, коли ви публікуєте щось подібне – не про Україну – ми ж не ядерна держава. Акцент – чи готовий ядерний клуб до того, що неадеквати будуть користуватися зброєю масового ураження. Тому що, якщо ви не будете відповідати на це – у мене зустрічне питання – а що має зупинити використання цієї зброї в локальних конфліктах по всьому світу? Якщо ви не використовуєте важелі впливу”, – заявив Подоляк.

Previous post Сирський із генералом Брауном обговорили посилення захисту від російських ракетних та бомбових ударів
Next post У Telegram з’явиться нова функція