Споживання електрики зростає, дефіцит зберігається – Укренерго – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Споживання електроенергії в Україні поступово зростає, дефіцит потужності й досі є. В Одесі та районах поблизу – аварійні відключення. По областях розподілено ліміти споживання, повідомляє НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Подробиці

Як повідомляє Укренерго, ситуація на 7 лютого така:

  • Споживання електроенергії: поступово зростає, водночас дещо зросло виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.
  • Покоління: після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній із теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії. Однак наявний обсяг електроенергії, що виробляється, все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі. Вироблена електроенергія поділяється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також покриття потреб промисловості та населення. На Одещині зберігаються обмеження мережі.
  • Вимкнення: всім операторам систем розподілу (обленерго) доведено ліміти споживання, що діють протягом доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій у енергосистемі. Тому для їх запобігання використовуються аварійні відключення. В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.
  • Ремонт: в Одеській області на ліквідації пошкоджень цілодобово працюють 7 бригад “Укренерго” та бригада колег з АТ “ДТЕК Одеські електромережі”. Якщо не буде нових атак ворога, то у вихідні очікується повернення до графіків планових відключень, що діяли до 4 лютого. Також тривають ремонти на всіх інших підстанціях, пошкоджених ракетними та дроновими атаками Росії.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Previous post жителі Благодатного про російську окупацію
Next post Прибуток із ТРЦ Ocean Plaza йшов на зброю для російської армії: розслідування Trap Agresor – новини України, Політика